Hublot Replica Big Bang 38mm Fake Breitling Colt Breitling Bentley Barnato Replica Breitling Navitimer Replica
Interviu
companie   /   portofoliu   /   cariera   /   interviu   /   contact

patek philippe replica watches introduced a brand new rendition from the Sky Moon Tourbillon, which was first brought to the timepiece world around 2001 as Reference 5002. Heaven Moon Tourbillon shows time, retrograde date, perpetual calendar (day, month, leap year, moon phase, angular motion of moon), along with a chart from the stars on the horizon around the front dial. Time displayed here may also be heard because of one minute repeater on two cathedral gongs.


Sunteţi directorul tehnic al NGF Grup şi asociat al firmei NGF Consulting. Care a fost traiectoria dumneavoastră profesională până în momentul de faţă?

Am absolvit Facultatea de Construcţii din Timişoara, urmând apoi studiile de masterat timp de 2 ani în Olanda, la Rotterdam. Am lucrat în SUA timp de 4 luni în administraţia publică locală şi centrală, ca intern beneficiind de o bursa USAID oferită de Fundaţia  "Fredom House". Timp de 11 ani am lucrat la Primăria din Timişoara, în cadrul Direcţiei de Urbanism. Am primit mai multe oferte înainte de plecarea mea de la primărie, insa am acceptat fără ezitare propunerea fostului meu coleg de facultate, Ion Nina, de a veni la NGF. Faptul că avem aceeaşi profesie, faptul că ne-am cunoscut dinainte, au fost motivaţiile pentru venirea mea la NGF. Sunt un om cu un spirit dinamic, care îmi afirm şi susţin ideile; Ion Nina este un om cu o viziune foarte bine conturată asupra lucrurilor, care îmi ascultă însă părerile, şi le studiaza cu atenţie: am ştiut că el este omul cu care voi putea colabora. NGF era deja o firmă importantă în domeniul construcţiilor atunci când eu am venit, dar imi place să cred că la saltul spectaculos al NGF de dupa 2004, am avut şi eu o contribuţie.

Ce înseamnă NGF pentru dumneavoastră?

NGF înseamnă pentru mine un loc în care îmi pot continua meseria şi în care să pot folosi ceea ce am învaţat. Perioada de specializare în Olanda şi lucrul în SUA, au avut şi o latură de sacrificiu în ceea ce priveşte viaţa mea familială, şi nu am vrut ca acest efort să se risipească în zadar, astfel încât am fondat împreună cu Ion Nina şi o firmă de consultanţă, NGF Consulting. În cadrul NGF Consulting desfasurăm activitate de consultanţă în domenii extrem de variate, de la probleme legate de zona metropolitană, până la evoluţia pieţei forţei de muncă. Nu ne aventurăm în lucrări mari, dar am avut proiecte interesante, cu parteneri străini, aşa cum au fost colaborările cu IHS Rotterdam sau cu USAID. NGF Consulting are şi o componentă de proiectare -   de exemplu la lucrarea al cărei beneficiar este firma de imobiliare Sedako, am preluat managementul de proiect, ceea ce a însemnat preluarea lucrării din faza de proiectare, structură, autorizare, şi până la predarea  "la cheie".

Este NGF o afacere de familie?Dacă mă gândesc strict la profit, este evident ca NGF este o afacere de familie. Dacă mă gândesc la management, NGF nu este o afacere de familie. Eu cred că o afacere aflată la stadiul de dezvoltare al NGF trebuie condusă de profesionişti, şi nu exclusiv de către familie, care trebuie să se bucure de rezultatele pe care le produce echipa şi să ia deciziile privind de exemplu reinvestirea profitului, sau alte asemenea.

Sunteţi directorul tehnic al firmei NGF. Consideraţi că aveţi o poziţie privilegiată în cadrul firmei?

Da, se poate spune şi aşa. Am un statut privilegiat în sensul că simt că sunt o persoană importantă, cu un aport decizional în cadrul firmei. Deciziile pe care le luăm sunt atat cele referitoare la strategia generală de dezvoltare a firmei, cât şi cele legate de o anumită lucrare. De asemenea, mă ocup de relaţia NGF cu clientul pe parcursul derulării unui contract. Contractele de subantrepriză sunt o altă parte importantă a muncii mele. Ca să revin la întrebare: cred că statutul meu privilegiat în cadrul NGF nu este decât un răspuns, o recompensă la aportul meu în cadrul organizaţiei.

Cum vedeţi viitorul NGF pe termen lung?

Piaţa construcţiilor cunoaşte la ora actuală o dezvoltare puternică în Romania, deci NGF se poziţionează într-un context care îi conferă oportunitaţi de dezvoltare. Consider totuşi, că ar fi o greşeală să mărim numărul de angajaţi, ideea de bază ar fi consolidarea pozitiei actuale pe piaţă şi întărirea organizaţională în aşa fel încât sistemul să funcţioneze de la sine. Cifra de afaceri a crescut de câteva ori în ultimii ani, dar din păcate profitul nu a avut întotdeauna acelaşi trend. O afacere devine de succes pentru patronat în momentul în care profitul este maximizat.

Care credeţi că au fost elementele ce au dus la succesul NGF?

Îl cunosc pe Ion Nina, aşa cum am mai amintit, încă din vremea facultaţii. Era un student foarte ambiţios şi harnic, devotat muncii sale, aşa cum este şi acum. Cred ca unul din factorii cei mai importanţi care au condus la succesul şi evoluţia NGF a fost faptul că această firmă a constituit o prioritate pentru cei care au pornit practic, de la zero. A fost şi o conjunctură favorabilă, dar şi aportul fiecăruia a fost foarte important. Cred că deşi au avut o mare determinare, nici Ion Nina, Florea sau Mihaela Nina, cei care au pornit firma în 1998, nu au avut niciodată un vis atât de frumos care să semene cu ceea ce este NGF astăzi.

...consolidarea pozitiei actuale pe piata...